Op naar een volgende 10 jaar talentontwikkeling

Het begon allemaal in 2009 in de Verenigde Staten. Als Director of Coaching van Club X Soccer, bekeek ik onze teams op het sportcomplex aan de Old Springfield Pike in Xenia Ohio. Continu stelde ik mijzelf de vraag; “How can I make an impact for these players? How can I make an Impact for Soccer?”. En zo ontstond de basis voor Impact4Soccer. 

INTER Academy, voetbalschool

Club X Soccer speelt in blauwe shirts, met zwarte broekjes en zwarte sokken. Uit werd er vaak gepeeld in licht grijze shirts. De Club bestond voor 50% ook uit meisjesteams, iets wat in Amerika de normaalste zaak van de wereld is. Naast Director of Coaching was ik ook de Hoofdtrainer van U16 en U17 teams. Er werd toen al geld vrijgemaakt voor het organiseren van techniektrainingen en het inhuren van professionele techniektrainers. Dat was het begin van techniektrainingen en voetbalkampen volgens de Impact4Soccer Methode. 

Vanuit een Nederlandse gedachte met een oranje tintje, ontstond het Impact4soccer logo. Door de jaren heen zijn er vooral buitenlandse invloeden geweest die ervoor gezorgd hebben dat ik de Impact4Soccer methode kon doorontwikkelen. Impact4Soccer is dan ook geen Nederlandse methode. Daarnaast heb ik door de jaren heen veel vriendschappen gesloten met trainers uit de VS, Engeland, Duitsland, Japan, België en Italië. Brothers United, we maken elkaar beter.

Dennis Meier INTER Academy

Mijn vrouw vroeg mij al een tijd geleden of ik mijn logo niet eens moest veranderen? Ze had natuurlijk gelijk, maar waar kies je dan voor? Voor alles is een juiste tijd en plaats en die kwam voor mij symbolisch op het INTER Academy Camp in Antwerpen. Het logo had ik al een tijd in mijn hoofd zitten, maar kleuren? Zoals ik 10 jaar geleden op het veld stond bij Club X Soccer in Ohio, stond ik nu met de spelers van INTER in het blauw en zwart gekleed……en zo is de cirkel rond….

Impact4Soccer Academy Voetbalschool
Avatar

Over Dennis Meier

Dennis Meier is actief als individuele trainer voor amateur en profvoetballers. Expert Team Member Cognitive Training Germany | RJO PSV/ Eindhoven | Dayton Dutch Lions | CSU Craiova |
Dit bericht is geplaatst in Jeugdvoetbal. Bookmark de permalink.