Cognitieve Training voor Jeugdvoetbal

Cognitieve training is niet alleen de toekomst in het voetbal, ondertussen is het onmisbaar voor het heden en onmisbaar bij de ontwikkeling van jonge spelers. Tot in het professionele voetbal wordt cognitieve training aangeboden en verder verfijnd. Bij cognitieve training gaat het erom, de hersenen met verschillende methoden en in verschillende situaties uit te dagen en dat leeftijdsspecifiek. Nadat de spelers, tot op zekere hoogte, over een goede balcontrole beschikken, worden de ontwikkelingsprocessen uitgebreid met cognitieve elementen en neemt vervolgens de uitdaging voor de spelers toe … soms enorm.

Zes ontwikkelingspilaren

Dit E-book, in PDF formaat, is een indrukwekkend praktijkboek door zijn innovatieve oefeningen, vele varianten en duidelijke afbeeldingen. Na de introductie presenteert de auteur Dennis Meier de zes ontwikkelingspilaren van zijn methodologie, de Impact4Soccer Methode. De tactische, mentale, fysieke, ondersteunende, cognitieve en technische ontwikkelingspilaren. Het is gemakkelijk voor de lezer om het belang van deze ontwikkelingspilaren bij de training van jeugdspelers te begrijpen. Daarnaast geeft de auteur veel praktische tips om voor een goede ontwikkeling van jeugdspelers te zorgen. 

Cognitieve training in de praktijk 

In de volgende hoofdstukken gaat het over de praktijk. Cognitieve warming-up, cognitieve passvormen, cognitieve fysieke training, cognitieve kleine partijvormen en een oefening voor individuele training. De oefeningen worden afgesloten met een bonusoefening door Matthias Nowak. Alle oefeningen worden grafisch gepresenteerd en in duidelijke tabellen vindt u de aanbevolen oefeningstijd, de trainingsorganisatie, het proces, coaching tips en vele variaties. 

Over de schrijver – Cognitieve training in het Jeugdvoetbal 

Dennis Meier was actief als assistent- en individuele trainer bij Dayton Dutch Lions FC (USA), als jeugdtrainer bij de Regionale Jeugdopleiding van PSV/ Eindhoven en heeft workshops gegeven in Japan over de Hollandse Voetbalschool. Verder was hij ook actief als assistent- en individuele trainer bei Universitatea Craiova in Roemenië, werd daar kampioen in de Tweede Liga en promoveerde naar de Eredivisie.

Tegenwoordig is Dennis Meier individuele trainer voor amateur –  en profspelers en helpt in Nederland ook jeugdtrainers bij hun persoonlijke ontwikkeling.

Oplage 2e Oplage
Taal Nederlands
Pagina’s 80
Format PDF
Auteur Dennis Meier
Format Indicatie 26 foto’s, 32 tabellen, 29 oefeningen met veel variaties, afdrukbare uitvoering. 
€11.50 – Toevoegen
Avatar

Over Dennis Meier

Dennis Meier is actief als individuele trainer voor amateur en profvoetballers. Expert Team Member Cognitive Training Germany | RJO PSV/ Eindhoven | Dayton Dutch Lions | CSU Craiova |
Bookmark de permalink.