Dennis Meier

Het oprichten van een goede voetbalschool en bijbehorende voetbalmethode is niet iets wat je even op een zondagmiddag doet.

Ik heb veel voetbalscholen zien komen en gaan. De meeste vallen om omdat men dacht snel geld te verdienen en denken dat investeren in je persoonlijke ontwikkeling niet hoeft als jezelf op hoog niveau hebt gespeeld. 

Welke ervaringen zijn van invloed zijn geweest op mijn persoonlijke ontwikkeling en die van de Impact4Soccer Methode? 

Dennis Meier

2010 : Start Impact4Soccer in de Verenigde Staten

Nadat ik bij de Amerikaanse Voetbalbond mijn trainersdiploma’s en het diploma “Director of Coaching”, ofwel Hoofd Opleidingen, had behaald was ik tegelijkertijd bij twee clubs actief. Ik werkte sinds 2008 als Hoofd Opleidingen bij Club X Soccer in Ohio en was als assistent van Sonny Silooy werkzaam bij de Amerikaanse profclub Dayton Dutch Lions. Ajax staat over de hele wereld bekend als een club met een geweldige visie op talentontwikkeling. Ik wilde mij daarnaast meer verdiepen in functionele techniektrainingen op basis van een methode die zich in de top had bewezen. Daarvoor ging ik in de leer bij René Meulensteen, destijds veldtrainer bij Manchester United. Omdat ik merkte dat veel jeugdspelers individuele aandacht nodig hadden ben ik met de tips en trucs van Sonny en René het veld op gegaan. De spelers ontwikkelden zich in een rap tempo en met mijn O16 en O17 teams werden we ongeslagen kampioen. Die kampioenschappen waren voor de spelers, voor mij was het een bevestiging dat de methode effectief was. 

Dennis Meier Rene Meulensteen

René Meulensteen en Dennis Meier bij MLS club Columbus Crew (USA)

Sonny Silooy, Dennis Meier en Ivar van Dinteren bij Dayton Dutch Lions

Periode 2010 – 2015

Toen ik in 2010 terugkeerde naar Nederland had ik, als jeugdtrainer bij RJO PSV Eindhoven, de kans om dit te testen bij zowel getalenteerde spelers van een BVO, als bij de breedtesport. Omdat culturele verschillen van invloed zijn op talentontwikkeling had ik de mogelijkheid om dit in 2012 en 2013 te testen in Japan en in 2014 in Roemenië. Het seizoen in Club Sportiv Universitatea Craiova (Roemenië) werd bekroond met het kampioenschap en promotie naar de Roemeense Eredivisie. 

Dennis Meier

Clinics Japan: Uitdragen visie KNVB | Hollandse School op talentontwikkeling

Technische Staf: CSU Craiova met Ovidiu Stinga en Dennis Meier

Dennis Meier
privetraining individuele training

Overleg met de clubarts om de (medische) wetenschap te koppelen aan individuele talentontwikkeling. 

Individuele talentontwikkeling in de praktijk op het hoogste niveau. Zij die het verschil moeten gaan maken. 

2015 HET jaar van de Duitse invloeden

Als Trainer/Coach met zowel de Nederlandse – als Duitse nationaliteit was het voor mij ideaal om in de keuken te kijken van de werkwijzes van de Wereldkampioen. Zo leerde ik bij TuS Altenberge Peter Hyballa kennen, de specialist op gebied van gegenpressing. De grootste impact op mijn persoonlijke ontwikkeling dat jaar kwam door Matthias Nowak. 

visie impact4soccer

Matthias was op dat moment werkzaam voor Bayern München en zorgde er mede voor dat de cognitieve pilaar, op een holistische wijze, kon worden geïntegreerd in mijn methodiek, de Impact4Soccer Methode.  Voetbal is echter meer dan cognitieve vormen of passeerbewegingen maken. De wedstrijd is altijd het uitgangspunt, maar er zijn zoveel wegen naar Rome. Welke visie past het beste bij je? Waar voor mij alle puzzelstukjes ineen vielen was de visie van Ralf Rangnick. Zijn visie kon ik gebruiken om al mijn opgedane ervaringen als techniektrainer, sportvoedingsdeskundige en Hoofd Opleidingen te integreren tot een complete methode. Het is niet DE methode, maar een methode. 

Dennis Meier

Ralf Rangnick, ook bekend als de “voetbal professor”. 

Mijn eerste eBook. Getest bij de jeugdopleiding van Bayern München. 

Persoonlijke Ontwikkeling: Je bent nooit klaar of uitgeleerd. 

Ik geloof niet dat er maar een (beste) manier is om talent te ontwikkelen. Wat ik wel weet dat persoonlijke ontwikkeling echt een must is wil je een goede trainer/coach worden en blijven, en dat je eigen leerproces nooit klaar is. Bijscholen zorgt voor een betere ontwikkeling en in het verlengde daarvan ook voor de kwaliteit en effectiviteit van je methodiek. 

Zo ga ik onder andere graag naar bijscholingen in Nederland, Duitsland en België, maar ook van mijn Italiaanse collega’s van het INTER Milan camp heb ik veel geleerd. Het leerklimaat wat je als trainer wilt creëren voor je spelers, moet je voor jezelf ook blijven opzoeken als trainer. 

Dennis Meier
Dennis Meier

Bijscholen is ook internationale ervaringen  uitdelen. (INTER Milan | Antwerpen)

Bijscholingen zijn verplicht voor onze Impact4Soccer Trainers.